Skip to main content
BlogEnergiePersoonlijke ontwikkelingRust / stressmanagementUitdagende tijden

Laat angst of andere saboterende gedachten je niet regeren!

Vraag je jezelf wel eens af:
Waarom voelt het soms allemaal als zo’n struggle? Ik wil wel maar durf niet? Wat is er mis met mij? Gaat het me ooit wel lukken?

Ik heb elk jaar wel eens een moment dat dit soort niet-werkende gedachten me overvallen. En het ergste ze saboteren me enorm…

Een van mijn voormalige coaches zei daarover tegen mij:

We worden bang voor elk volgend niveau waar we naartoe bewegen.  Niet omdat we iets verkeerd hebben gedaan maar gewoon omdat het hoort bij een veranderingsproces.

Ik hoorde haar dit zeggen na wat onrustige dagen en ik dacht bij mezelf, “ik wil hulp.”

Want ja, als je toe bent aan een volgende stap die buiten je comfort zone ligt dan gaat het simpelweg makkelijker en sneller als je de daarvoor benodigde acties niet allemaal alleen hoeft te doorlopen. Bovendien krijgt die zelfsaboteur nog minder kans, want een ander herkent hem sneller dan jij.

 

Zodra ik kon toegeven dat ik het niet alleen meer wilde doen gebeurde er iets grappigs. Ik begon opeens weer allerlei mogelijkheden te zien die me dichterbij mijn doel konden brengen. En omdat mijn coach me hielp die mogelijkheden ook te vertalen in concrete acties was ik in ‘no time’ op het volgende niveau en haalde ik op een veel fijnere en ontspannen manier mijn gedroomde doel. En ik weet dat hetzelfde voor jou ook mogelijk is.

Ik schrijf dit omdat we bijna in het laatste kwartaal van 2017 zitten. En in dit laatste kwartaal kan je ongeacht hoe je leven er nu uitziet,  nog een heleboel doen zodat je leven er veel beter uitziet MITS je maar de noodzakelijke acties neemt en niet laat verlammen door je angst, of ongemak, of je onzekerheid of welke andere emotie je ook voelt. Want als je je beseft dat die ongemakkelijke gevoelens niet echt zijn maar slechts constructies van je eigen gedachten zijn dan komt er ruimte. Weg dus met die zelfsaboteur!

En natuurlijk is groei of iets nieuws doen vaak in eerste instantie niet comfortabel. Dat hoort nu eenmaal bij dingen doen die buiten je comfortzone liggen. Maar wat nog oncomfortabeler is is weten dat je iets kan (leren) maar het niet doen uit angst of onzekerheid en blijven hangen in het bekende.

Dus als je toe bent aan een volgende stap. Je weet dat er meer in je zit dan er nu uitkomt. Als je een lastige beslissing hebt te nemen. Of nieuwe stappen richting een nog onbekende toekomst wil maken, dan nodig ik je uit na te denken over de volgende 4 krachtige vragen:
1) Als je je ogen opent, welke mogelijkheden en kansen zijn ​​er dan nu in je leven die vragen om actie?
2) Kies voor de aankomende 3 maanden daaruit een doel die net buiten je comfort-zone ligt.
3) Schrijf op wat je grootste angsten zijn bij dat doel. Wat houdt je tegen, wat kan er fout gaan?
4) Schrijf op wat het je allemaal in positieve zin brengt als je dit doel behaalt.

Ik benieuwd naar je antwoorden. Mail ze naar ingrid@365mindful.nl – je krijgt altijd antwoord!

 


AANGEPAST 365 Mindful | Ingrid Depyper   Ingrid helpt ambitieuze, drukke professionals in korte tijd om weer ontspannen en veerkrachtig te zijn zodat je vol vertrouwen en plezier werkt en leeft. Mindful strenght coaching voor als je het beste uit jezelf wil halen en gaat voor een geweldig en zo ontspannen mogelijk leven!

 

Leave a Reply