Skip to main content
COACHING

Burn-out coaching

Herken jij jezelf in deze symptomen?

Voel je je constant uitgeput, zelfs na een goede nachtrust?
Heb je moeite om je te concentreren of ben je vergeetachtig?
Merk je dat je vaak gespannen of prikkelbaar bent?
Heb je fysieke klachten zonder duidelijke medische oorzaak?
Voel je je overweldigd door dagelijkse taken en verantwoordelijkheden?

Deze vragen met “ja” beantwoord? Dan is de kans op een burn-out groot.

Burn-out is een serieus probleem dat aandacht en zorg vereist.
Als stress- en burn-outcoach begrijp ik  hoe zwaar dit kan zijn.
Ik sta klaar om je te helpen herstellen en weer in balans te komen.

Wat is burn-out coaching?

Burn-out coaching is een gespecialiseerde vorm van begeleiding die zich richt op het herstellen van mensen die lijden aan burn-out. Het doel is om je te helpen begrijpen wat de oorzaak van je burn-out is, en je de tools te geven om weer grip te krijgen op je leven. Mijn coachingtrajecten zijn persoonlijk en op maat gemaakt, zodat ik je kan ondersteunen op de manier die het beste bij jou past.

Aanpak

Ik geloof  in een holistische aanpak. Dit betekent dat we samen gaan kijken naar alle aspecten van je leven en ik je help om een gezonde balans te vinden. Mijn aanpak bestaat uit verschillende fasen:

1. Intake en Analyse:
Tijdens het eerste gesprek brengen we je huidige situatie in kaart en bespreken we de symptomen en oorzaken van je burn-out. Dit helpt ons om een gepersonaliseerd plan voor je herstel op te stellen.

2. Herstel en Reflectie:
In deze fase focussen we op het verminderen van stress en het herstellen van je energie. We leren je technieken voor ontspanning en stressmanagement, en ondersteunen je bij het identificeren van negatieve patronen en gedragingen.

3. Opbouw en Groei:
Als je je sterker begint te voelen, richten we ons op het opbouwen van veerkracht en het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. We helpen je om nieuwe doelen te stellen en positieve veranderingen door te voeren in je dagelijks leven.

4. Nazorg en Preventie:
Zodra je weer in balans bent, blijven we je ondersteunen om terugval te voorkomen. We bieden regelmatige check-ins en extra coaching sessies aan, zodat je de opgedane vaardigheden en inzichten kunt blijven toepassen.

Maak kennis met jouw coach Ingrid Depyper

Voelt dit als iets voor jou? Plan dan een afspraak met mij in voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van 60 minuten. Dit kan online of face-to-face in mijn coachruimte in Amsterdam.

Plan een kennismakingsgesprek

Leren makkelijker te ontspannen?

Ervaring en Expertise:
Ik heb jarenlange ervaring en ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met burn-out. Ook ben ik opleider van stress- en burnout coaches bij ICM Opleidingen.

Persoonlijke Aandacht:
Elk coaching traject is op maat gemaakt. Ik luister naar jouw verhaal en pas mijn aanpak aan op jouw behoeften.

Praktische Tools:
Je krijgt praktische en direct toepasbare technieken aangereikt die je helpen om je leven weer op de rails te krijgen.

Holistische Benadering:
We kijken naar alle aspecten van je leven, van werk en persoonlijke relaties tot voeding en beweging.

 

Ervaringen

Renee Van BrakelAccount Executive

Ik heb ontzettende fijne sessies gehad met Ingrid. Vanaf moment één was er een fijne klik waar ik mij gehoord voelde en ik volledig mezelf durfde te zijn. Ingrid luistert, zonder oordeel en stelt vervolgens vragen waardoor er deuren (figuurlijk) open gaan. Dankzij Ingrid durf ik meer op mezelf te vertrouwen en in het moment te leven. Mijn drang om dingen te willen controleren die niet controleerbaar zijn, is veel minder. Ik herken patronen, en in plaats van dat ik er tegen vecht heb ik er mee leren omgaan. Een warm en veilig gevoel is wat ik ervaarde tijdens onze sessies. De sessies waren soms confronterend en moeilijk omdat ze mij een spiegel voorhield, maar altijd liep ik lichter de deur uit met de gesprekken die mij aan het nadenken brachten in mijn achterhoofd. Oh, en de koekjes natuurlijk;)

KarsTeammanager

Ik had in tijden van drukte en stress moeite mijn korte lontje en boosheid te managen. Ingrid heeft me geleerd hoe ik met deze niet-helpende emoties en stressreacties anders kan omgaan waardoor mijn relaties privé en op werk veel soepeler verlopen. Super-waardevol!

SophieProjectmanager

Ik kwam bij Ingrid omdat de uitdaging in mijn baan volledig weg was en mijn werkplezier nul. Ik stond al met een been buiten maar het niet weten wat ik wilde gaf me heel veel stress... De herbezinning op mijn werk en wie ik als werkend mens wil zijn gaven me al snel hele concrete handvatten om mijn nieuwe baan bij dezelfde werkgever (nooit verwacht!) zelf vorm te kunnen geven. Ik heb weer werkplezier en rust. Wat een geweldig resultaat!

KoosTrust Officer

Toen ik met flinke burn-outklachten uitviel wist ik dat ik dit niet meer alleen kon oplossen. Ingrid begeleide me met de Chronical Stress Release(CSR)-methode stapje voor stapje in alles wat ik nodig had voor mijn herstel en terugkeer op mijn werk. De ontspannen sfeer en Ingrid's gedegen aanpak gaven me mijn vertrouwen terug dat ik hieruit kon komen. Ik geniet weer van alles wat ik doe, ik heb er de volledige aandacht voor en vooral; ik heb de rust terug gevonden. Bedankt!

MaaikeDocent middelbare school

Ik had een loopbaanvraag en al snel werd duidelijk dat ik in het juiste werkveld zit. Maar er kwam wel een persoonlijk item aan het licht; mijn neiging tot perfectionisme. Ingrid maakte het tijdens de coaching makkelijker voor mij om me open te stellen voor dingen die ik van mezelf nog niet helemaal snapte. Dat vond ik heel fijn. Ik kan nu tools inzetten om niet in die valkuil te stappen, zie mijn kwaliteiten veel beter en voel ik me minder onzeker op mijn werk.

IngeFreelance marketeer

Wat was het een super VIP-dag: "Dit zou iedereen zichzelf moeten gunnen"! Ik weet eindelijk hoe ik veel makkelijker rust voor mezelf kan creëren en tegelijkertijd scherp en productief kan zijn. Ingrid is vriendelijk en geduldig, stelt zich open op en geeft je snel een vertrouwd gevoel.

Joan VeekeFinancieel manager

Ik hield heel veel ballen in de lucht toen ik Ingrid tegen kwam. Een bomvolle agenda en weinig momenten om, zoals ik het noem, even koffie te drinken met mezelf. Ingrid heeft mij geholpen om op een hele simpele manier weer grip te krijgen op mijn agenda, mijn keuzes, maar vooral te ‘leven’ en te ‘werken’ op mijn voorwaarden. Zonder haar deskundige blik, tips en tricks had ik nu nog steeds in het zelfde moeras gezeten. Zie je door de welbekende ‘bomen’ het bos even niet meer, en wil je weer grip krijgen op je leven, ga dan geheel vrijblijvend een gesprek aan met Ingrid. Ik wens je een mooie coaching-reis toe.

BirgitteBedrijfsjurist verzekeringsmaatschappij

Ik kreeg op mijn werk te maken met een reorganisatie en wist het even allemaal niet meer. Ik kreeg daardoor steeds meer last van stress en had behoefte aan hulp bij het maken van keuzes. Ingrid leerde me niet alleen rationeel te kijken naar mijn opties, maar dit ook te verbinden met mijn gevoel. Hierdoor ben ik superblij met de uiteindelijke keuzes die ik heb gemaakt en voel ik me weer ontspannen. Ik raad iedereen aan Ingrid in te schakelen als je er bij lastige keuzes niet zelf uitkomt.

NiekeKunstenaar en docent

Door het coaching-traject bij Ingrid weet ik nu zowel privé als zakelijk wat mijn prioriteiten zijn en lukt het me steeds makkelijker ernaar te leven en te bewaken. Wat ik superfijn vond aan Ingrid's begeleiding is hoe goed ze wist aan te sluiten bij wat ik nodig had. Bovendien werkte haar levenservaring en begrip voor mijn situatie enorm ondersteunend in mijn proces.

NadineHBO docente

Een paar maanden na mijn scheiding kwam ik met Ingrid in contact en wat gebeurt er nu veel; Ik ben trots op mezelf. Ik heb het gevoel dat IK de regie hou, het veel rustiger hou voor mezelf. De meester op de denktroon eraf stoten en VOELEN dat is wat ik leer. Ik kan weer genieten van elke dag, de simpelheid en schoonheid van het leven, hier nu, mijn ritme, ik en mijn kind. Een fijn gevoel, het gevoel dat het leven weer de goede kant op gaat.

ArietteOndernemer en verloskundige

Het coachingstraject bij Ingrid heeft mijn leven enorm positief veranderd. Bij haar heb ik in korte tijd geleerd mezelf niet langer voorbij te rennen door mijn prioriteiten scherp te krijgen en dit via kleine, concrete acties te integreren in mijn dagelijkse leven. Met als prachtig resultaat dat ik nu veel meer rust ervaar en mezelf niet meer voorbij hol.

HeleenZelfstandig communicatiespecialist

Met hulp van Ingrid ben ik gaan staan voor wie ik ben en wat ik waard ben. Hierdoor durfde ik na jaren eindelijk te starten als ondernemer en mijn baan die voelde als gouden kooi los te laten. Ik ben vol vertrouwen, heb veel minder stress en sta weer zelf aan het roer. En dat voelt superfijn!

Maartje de VroeTeammanager

Ik vond het in eerste instantie spannend om te starten met het Work life Coaching programma. Maar wat ben ik blij dat ik het wel heb gedaan. Ingrid heeft mij echt uitgedaagd en me laten zien dat er veel meer mogelijk is als werkende moeder. Ze heeft me geleerd dat ik me niet 'klein' hoef te houden, waardoor ik in actie ben gekomen en ben gaan doen wat nodig is. Ik heb hierdoor een functiestap gemaakt die ik daarvoor nooit had durven maken, dus de investering qua tijd en geld had ik er binnen no time uit!

Marja HuisJurist

Wat was het VIP-traject een heerlijke mega-boost voor mijzelf. Ik voel voor het eerst in maanden weer ruimte en rust en heb nu precies voor ogen wat ik heb te doen om zo goed mogelijk de nare tijd van mijn scheiding achter me te laten. Ingrid begeleide me hierin tegelijkertijd empatisch en krachtig. Verder was de support na de VIP-dag heel fijn. Ik zou het zo weer overdoen! Bedankt

JoostDeveloper

Mezelf hervinden dat was waar ik naar snakte toen ik Ingrid tegenkwam. Ik was naar buiten toe wel rustige en krachtig, maar deep down voelde ik me toch vaak heel anders. Gestrest en soms ook bang om burn-out te raken. Door de coaching voel ik me nu ook weer kalm en sterk van binnenuit. En natuurlijk blijft het leven vol uitdagingen, maar ik weet nu dat ik mezelf er niet meer in verlies en dat geeft heel veel vertrouwen. Bedankt Ingrid!