Skip to main content
OVER MIJ

 

Ik ben Ingrid Depyper

Optimistisch – eerlijk – integer – leergierig – realistisch- deskundig – praktisch
Daar sta ik voor als mens en als coach.

Gedreven, zelfbewuste en vaak ook drukke professionals, leidinggevenden en ondernemers de dingen in hun werk en leven zo laten doen dat ze hun rust, energie, kracht, vertrouwen en plezier (her)vinden; dat is mijn drijfveer. Ik geloof namelijk dat er voor iedereen genoeg ruimte is om van het leven te genieten. Zelfs als het even tegenzit.

Jouw verhaal?

Wanneer ik je ontmoet ben ik benieuwd naar je verhaal. Wie je bent, wat je drijft, wat je diepste verlangens zijn, waar je blij van wordt en hoe je dit alles vertaalt in je werk en persoonlijk leven.

Ik geniet ervan mensen volledig in hun kracht te zien gaan staan. Om hun persoonlijkheid onweerstaanbaar te zien stralen bij alles wat ze doen. Mensen die dat goed kunnen, trekken hun mooiste leven aan als waren ze een magneet.

Maar veel vaker voeden mensen hun eigen authentieke ‘ik’ te weinig. Soms missen ze hiervoor voldoende moed of focus. En wat me echt raakt: soms zijn ze zo druk bezig voor anderen dat ze niet meer goed voor zichzelf zorgen.

Als ze dan geconfronteerd worden met te veel spanning en stress, een burn-out of met een grote verandering in hun leven, dan is die krachtige, authentieke ‘ik’, het innerlijke leiderschap juist zo hard nodig om weer echt een frisse start te kunnen maken. Want dan komt er snel weer ruimte voor een ontspannen, energiek en gelukkig leven. Het is mijn missie jou hierbij te helpen.

Contact

Mijn verhaal

Ongeveer 20 jaar geleden voelde ik een diep verlangen om mijn leven volledig te herstarten. In die periode werd ik geconfronteerd met ingrijpende verliezen op verschillende fronten, en dit schudde mijn hele wereld op.

Het drong tot me door dat ik jarenlang mijn leven had geleid uit een gevoel van plicht, zonder echt te weten wat ik nu eigenlijk wilde. Tegelijkertijd besefte ik dat er nog zoveel moois voor me in het verschiet lag.

Ik begon een ontdekkingsreis; volgde een coachopleiding en dook diep in persoonlijke ontwikkeling. Ik liet me coachen, reisde de wereld rond, en nam deel aan retraites met boeddhistische monniken op Bali en bij Thich Nhat Hanh in Frankrijk. Hier leerde ik de kracht van leven in het moment. Ik versterkte mijn lichaam en geest met yoga en krachttraining. Dit proces was helend en soms uitdagend, maar ik ben dankbaar voor elke stap.

Deze zoektocht bracht me innerlijke rust en blijvende inzichten die mijn dagelijkse keuzes beïnvloeden.

Een van de grootste uitdagingen is om niet altijd naar anderen te luisteren, maar te vertrouwen op wat goed voor jou is. Dit heb ik geleerd, en ik geloof dat jij dat ook kunt. Mijn missie is om jou te helpen je eigen rust, energie, kracht, vertrouwen en levensgeluk te (her)vinden. Vanuit innerlijke rust kan ik je begeleiden bij het maken van de juiste keuzes, zodat je kunt groeien en je mooiste leven kunt opbouwen. Dat is voor mij innerlijk leiderschap.

Even voorstellen

Ik ben een levenslustige, liefdevolle, vrije geest met een ondernemende spirit. Naast mijn passie voor coaching ben ik ook een trotse moeder en partner. Sporten, yoga, kamperen, de zee en bergen, en genieten van lekker eten en wijn zijn enkele van mijn favoriete dingen. Heb Belgische roots (hoor je niets van!) en heb met mijn 45+ veel levenservaring.

Mijn Professionele Achtergrond

Voordat ik mijn roeping vond als coach, werkte ik jarenlang in verschillende rollen, van leidinggevende en docent tot trainer en coach voor studenten en teams in het hoger onderwijs. Eerder in mijn carrière was ik bedrijfsjurist bij diverse multinationals en werkte ik als advocaat. In deze diverse omgevingen en functies werkte ik nauw samen met allerlei professionals. Vanaf 2006 begon ik me vooral te richten op de ontwikkeling van mensen en volgde ik verschillende opleidingen op het gebied van coaching, training, didactiek en leiderschap. Bovendien ben ik ervaringsdeskundige in het omgaan met diverse verlieservaringen en het maken van een carrièreswitch.

Mijn Coaching-Opleidingen

Mijn persoonlijke groei staat nooit stil. Ik blijf mezelf ontwikkelen en heb opleidingen gevolgd bij gerenommeerde instituten zoals:

  • ICM Opleidingen – Systemisch Coachen (2023)
  • Nonons – Leergang expert coach met Senior Practitioner Accreditatie (2021)
  • Body Oriented Learning Academy – Lichaamsgericht coaching jaarprogramma (2019)
  • CSR Centrum – leergang stress en burn-out coaching (2018)
  • School voor Coaching – Leergang voor professionals (2008)

Daarnaast heb ik me verdiept in mindfulness, mindful coaching, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Systemisch coachen, Voice Dialogue, Krachtgericht coachen, Wandelcoaching, Loopbaancoaching en het vak van communicatietrainer.

Beroepsvereniging en Accreditatie

Kwaliteit, betrouwbaarheid en professionaliteit zijn kernwaarden voor mij. Daarom ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en volg ik de NOBCO Internationale Ethische Code.

Ik ben een geaccrediteerde coach, wat betekent dat ik voldoe aan strenge kwaliteitseisen. In Nederland is slechts een selecte groep coaches geaccrediteerd, en ik ben er trots op dat ik het NOBCO-EMCC-keurmerk op Senior Practioner niveau mag dragen, wat staat voor Europese erkenning van kwaliteit en professionaliteit.

Samenwerkingen

Ik werk nauw samen met vooraanstaande landelijke coaching-organisaties zoals Coaching Nederland, Coachfinder en GORTcoaching. Ook ben ik opleider van coaches bij ICM opleidingen.

Wat anderen zeggen

Het meest gehoorde compliment van mijn klanten is dat ze mijn betrokkenheid waarderen en mijn vermogen om snel te doorgronden wat hen tegenhoudt in hun ontwikkeling. Ze voelen zich snel op hun gemak bij mij. Onderzoek heeft aangetoond dat het opbouwen van vertrouwen, naast het stellen van duidelijke doelen, cruciaal is voor het succes van een coachingtraject. Mijn stijl is gelijkwaardig, open, pragmatisch en no-nonsense. Het vrijblijvende kennismakingsgesprek geeft jou de kans om zelf te ervaren of er een klik is.

Ben jij ook toe aan een frisse start?

Ik zet graag al mijn ervaring en kennis in om jou te begeleiden op jouw pad. Jezelf deze kans gunnen is de beste beslissing die je kunt nemen. Want wanneer je leert hoe je jouw innerlijk leiderschap kunt omarmen, ontspannen kunt leven en bruist van levensenergie, zul je meer kunnen genieten en bereiken. Niet alleen persoonlijk, maar ook op het werk en in sociale situaties. En het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn, zodra je weet wat je te doen staat.

Contact

Certificeringen

Slechts 20% van de Nederlandse coaches is gecertificeerd en officieel erkend door een beroepsorganisatie. Als extra kwaliteitswaarborg heb ik mij in 2020 voor het eerst individueel laten certificeren bij het Europees kwaliteitswaarmerk EMCC/NOBCO . Hierdoor weet je dat ik actief werk aan mijn eigen ontwikkeling en reflectie. In 2022 is mijn certificering ge-upgrade door EMCC/NOBCO naar Senior Practioner Niveau. Hiervoor heb ik  opnieuw een uitgebreide aanvraag ingediend en ook een jaaropleiding met assessment afgerond waardoor ik mezelf ook Erkend Expert Coach mag noemen. Tenslotte ben ik ook Gecertificeerd Geluksroute-coach.