Skip to main content

Hoi allemaal,

Afgelopen weekend was ik in Madrid voor een heerlijke stedentrip.  Als je me ondertussen een beetje kent dan weet je dat ik door zo’n zalig festina lente-stemming vaak met allerlei dromen en ideeën thuiskom. Binnenkort komen er hier en in de FB community dus een aantal korte video-breaks aan waarin ik jullie vragen ga beantwoorden. Dus heb je een vraag op het gebied van rust, energie of mindful leven laat het me vooral weten! 

Maar vandaag wil ik het eerst over een onderwerp met je hebben dat ons allemaal raakt…
Overwerkt of overvraagd zijn.
Het gevoel dat er nooit genoeg tijd is.
Het gevoel dat je tot het uiterste wordt gepusht.

Ik durf wel te beweren dat de meesten van ons ooit wel eens een van deze gevoelens hebben gehad. Ook ik ken ze maar al te goed.

En als je leven overvol is met werk, verantwoordelijkheden of zorg voor anderen dan blijft er helaas vaak te weinig ruimte over voor je dromen. En natuurlijk willen we allemaal het liefst leven overeenkomstig onze dromen. Maar ja, als het dagelijks leven zo’n groot beroep op je doet is het makkelijker om je dromen te parkeren. En dat is heel erg jammer. Want je dromen zijn de voedingsbodem voor je ziel, voor je persoonlijke groei, voor je gevoel van zingeving die maakt dat je voldoende tegenwicht hebt voor al die dingen die je ‘moet’.  Dromen maakt je leven dus rijker.

Het mooie aan dromen is bovendien dat ze onbeperkt zijn! Dus ook als je maar heel weinig tijd hebt, nodig ik je toch uit om wat tijd vrij te maken voor je dromen. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een hele simpele manier om ruimte te creëren voor je dromen, voor je ongelimiteerde verbeeldingskracht is namelijk spelen! Jawel, je leest het goed SPELEN. Wat we als kind van nature altijd al deden.

Spelen kan zijn voor jou, lekker dansen, gek doen, spelen met je kind, een potje tafeltennissen, kook eens iets wat je normaal nooit zou doen, ga een rondje rennen, even fietsen, een bordspelletje, goei een balletje met de hond…

Spelen kan van alles zijn, zolang je je er maar speels en licht bij voelt. Want dan komt er ontspanning in je lijf en ruimte in je hoofd om je dromen helder te krijgen. En soms is die droom al heel duidelijk en scherp. Maar even vaak kan zo’n speels momentje je ook wijzen op iets uit je onderbewuste, een beginnende droom die even de kans krijgt om zich te laten zien. Door voldoende van dit soort momenten te creëren krijg je er waarschijnlijk dus ook dromen bij!

Maar om te kunnen dromen heb je wel voldoende ‘speeltijd’ in te plannen. Want we weten allemaal dat er weinig van terecht komt als we vooral gefocust zijn op wat er allemaal ‘moet gebeuren’ en voortdurend in de actie-stand staan.  Bekijk dus elke dag wat je mogelijkheden zijn en wees creatief. Laat eens de hond uit van de buren, kijk als een kind  onbevangen om je heen, of als je toevallig op weg naar een afspraak in de buurt bent van een mooi park, loop er doorheen in plaats van omheen. En bovenal geniet en geef al die dromen de ruimte om zich aan je te laten zien!

Dus…

NEEM verantwoordelijkheid voor je leven.
ZIE wat er te doen valt om uit je dagelijkse hectiek te stappen.
SPEEL en tune in op je dromen.
En last but not least…
DOE er vervolgens wat mee!

Spreekt je dit aan?  Zet net als veel andere vrouwen dan de volgende stap:

Hier krijg je elke dag inspiratie, motivatie en support van de groep en mijzelf om je leven zo vorm te geven dat je er blij van wordt. Je bent van harte welkom!

Hartelijke groet,

Ingrid

Ps. Ken je iemand die worstelt met teveel drukte en te weinig ‘speelt’, deel dan deze blog. Want samen staan we sterker! Alvast bedankt.


 365 Mindful | Ingrid Depyper  Als mindful strenght coach helpt Ingrid ambitieuze, drukke vrouwen in korte tijd om weer ontspannen en veerkrachtig te zijn zodat je vol vertrouwen en plezier werkt en leeft.
Mindful strenght coaching voor als je het beste uit jezelf wil halen en gaat voor een geweldig leven!

 

Leave a Reply