Skip to main content

Vanochtend stond ik voor het eerst van mijn leven op een sup;  wat een te gek gevoel was dat. Helemaal opgaan in het moment van erop komen,  eerst op mijn knieën mijn balans vinden om daarna heel rustig voetje voor voetje rechtop te gaan staan! Ik voelde dat mijn lijf druk bezig was de balans te bewaken en het zonnetje op het water deed mijn plezier met de seconde nog meer groeien. Ik zat helemaal in mijn lijf en voelde me ultiem gelukkig!

Hoe anders kan het ook zijn als je een hoofd op pootjes hebt, ken je dat? Alles lijkt te veel, te ingewikkeld, je innerlijke criticus babbelt er ondertussen ook nog constant irritant veel op los en je krijgt je gedachten niet stil… Allemaal spanning.

Ik merk altijd dat in de zomervakantie veel mensen ineens zien wat er speelt. Je hebt even de tijd om gas terug te nemen en kijken waar je staat. Er komt ruimte om meer te voelen en te ervaren waar het schuurt. Deze aandacht op jezelf is wat dat betreft heel waardevol en biedt perspectief om dingen te veranderen.

De afgelopen jaren is het in je lijf komen in mijn coaching-sessies steeds meer mijn ding geworden. Het lijf is het eerste wat gaat tegensputteren als je over je grenzen heen gaat. Pijntjes, slechter slapen, een onrustige huid, hartkloppingen of snel buiten adem. Het zijn maar een paar manieren hoe ons lijf ons aangeeft dat het iets anders nodig heeft. Vaak is er al jaren sprake van emotionele ballast die in het lijf opgeslagen ligt en die zich heeft omgevormd tot spanning die eruit wil. Om dit proces in gang te zetten kun je zelf thuis al aan de slag met wat simpele tips.

Mijn uitnodiging aan jou is om nu alvast te gaan oefenen om meer in je lijf te komen zodat als je vakantie straks weer voorbij is het denkhoofd wat makkelijker kan kalmeren. En natuurlijk zijn er naast suppen nog een heleboel andere dingen die je kan doen om je lijf even wat aandacht te geven zodat er ruimte komt om te voelen wat je nodig hebt.

Hieronder deel ik een paar simpele tips die je al kunnen helpen meer lichaamsbewustzijn te krijgen:

  1. In je handen wrijven en eventueel daarna even je hand uitschudden. De makkelijkste by far!
  2. Op je blote voeten lopen, door de tuin of in het park.
  3. Dansen door de woonkamer!
  4. Je lichaam insmeren met bodylotion.

Het loslaten en helen van in je lijf opgeslagen emoties en patronen die je daaromheen hebt ontwikkeld om het maar niet te voelen is iets wat je in mijn lichaamsgerichte coachingsessies  op een dieper niveau kunt ervaren. Wil je daar meer over weten? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij via ingrid@365mindful.nl.

Veel succes!