Skip to main content
BlogPersoonlijke ontwikkeling

Geen zin! 4 krachtige, snelle tips om weer gemotiveerd door te gaan.

Nieuwe dingen volhouden. Soms een hele uitdaging. Neem dit blog, ik heb met mezelf afgesproken dat ik in 2016 elke week ga bloggen over het centrale thema “rust in je hoofd”. Deze week voel ik weerstand. Ik heb al een heleboel onderwerpen ruw uitgewerkt, maar het is allemaal niet waar ik vandaag over wil schrijven. Mijn monkey-mind is me allerlei gedachten aan het influisteren om het bijltje erbij neer te gooien. Van ‘wat is het allemaal saai en stom, ik heb geen zin, ik ben niet helemaal fit, dus je hoeft vandaag niet’. Allemaal excuses natuurlijk waarmee ik mijzelf saboteer.

Ik deel vandaag 4 korte, krachtige tips met je die je helpen lastige dingen toch vol te houden:

Tip 1. Wees mild richting mezelf.

Ik twijfelde over hoe interessant mijn eerder gekozen onderwerpen waren en of ik hier wel een goeie, interessante blog over kon schrijven. Uit onderzoek blijkt dat een vriendelijke houding richting jezelf helpt bij twijfel over bijvoorbeeld je capaciteiten. Door het twijfelgedrag te zien als iets wat nou eenmaal hoort bij ‘mens-zijn’ ben je meteen veel accepterender en hoef je het ook niet meer te verdoezelen met allerlei smoesjes.

Tip 

2. Zie de waarde voor anderen. 


Als je je prestaties in een breder perspectief leert zien, wat het voor een ander kan betekenen bijvoorbeeld je collega’s, klanten of gezin dan ben je volgens hoogleraar Jennifer Crocker van de Ohio State-universiteit minder bezig met wat anderen zeggen over jou als persoon. Ik heb dus weer even stilgestaan bij het feit waarom ik deze blogs ook alweer schrijf. Ik wil mijn klanten helpen meer ontspannen en met meer plezier te werken en geef daarom wekelijkse tips. Dat geeft meteen een hele andere energie!

Tip 3. Durf open te zijn over je twijfels.


Je onzekerheden aandacht geven werkt vaak beter dan ze weg te stoppen. Het voor jezelf onder ogen zien dat je twijfelt, onzeker bent of gestresst helpt, of nog beter: deel ze met anderen. Want juist ‘weggestopte twijfels’ leidt vaak tot zelfsabotage. Zelf merk ik dat dit enorm veel ruimte schept als je vastzit. Alleen al het opschrijven voor jezelf waar je tegenaan hikt kan je helpen weer in beweging te komen. Tip 4. Benadruk andere dingen waar je goed in bent. 


Als je voor iets spannends staat om te doen, werkt het enorm krachtig om te benadrukken in welke andere dingen je goed bent. Bang om afgewezen te worden in een sollicitatiegesprek? Beschrijf dan voor jezelf uitgebreid hoe belangrijk je het vindt dat je bijvoorbeeld een goede partner, vriendin, kind of ouder bent.

Zo mijn blog is geschreven, in nog geen 20 minuten! Mild, eerlijk en complimenterend zijn richting mezelf voelt goed en levert dus ook nog eens snel iets concreets op waarmee ik anderen wellicht ook kan helpen.

Wil je ook milder zijn richting jezelf, maar vind je dit soms nog lastig? Ik geef deze week weer 2 gratis coachcalls van 30 minuten weg om je hiermee opweg te helpen. Interesse, stuur me dan een mail ingrid@365mindful.nl onder vermelding van ‘mildheid’ en we plannen samen snel een call!

Hartelijke groet,

Ingrid

 

 

 

Leave a Reply